Έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια της Τζάκι Κένεντι - Gr Xpress

Top News

Έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια της Τζάκι Κένεντι

Έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια της Τζάκι Κένεντι

Η νέα έκθεση της Εταιρείας Διάσωσης της Ιστορικής Μνήμης του Ίστ Χάμπτον, «Young Jackie on the Southern Fork» παρουσιάζει συλλογή φωτογραφιών του φωτογράφου της Εταιρείας, Μπερτ Μόργκαν, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατέγραψε με τον φακό του τη μαγευτική γοητεία της Τζάκι Κένεντι.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Clinton Academy, στο Ιστ Χάμπτον από τις 4 Αυγούστου έως τις 8 Οκτωβρίου.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμη και σε μία 5χρονη, θα μπορούσατε να πείτε ότι θα γινόταν ένα αστέρι», λέει ο ιδιοκτήτης του αρχείου του Μπερτ Μόργκαν, Πάτρικ Μοντγκόμερι περιγράφοντας τη δύναμη των φωτογραφιών της νεαρής, Ζακλίν Λι Μπουβιέ που γεννήθηκε στο Σαουθάμπτον, στο Λονγκ 'Αιλαντ, το 1929.



Η έκθεση περιλαμβάνει έναν θησαυρό από φωτογραφίες του Βρετανού φωτογράφου Μπερτ Μόργκαν, ο οποίος πήγε στην Αμερική σε ηλικία 7 ετών, μεγάλωσε στο Μπρούκλιν και αγόρασε την πρώτη του κάμερα το 1930. Δεν έγινε μόνο ένας από τους πιο παραγωγικούς φωτογράφους της υψηλής κοινωνίας της εποχής του, αλλά ήταν ο πρώτος που φωτογράφισε το μικρό κορίτσι με την τόσο σαγηνευτική παρουσία που έγινε η πιο διάσημη και η πιο πολυφωτογραφημένη γυναίκα στον κόσμο.

Ο Μοντγκόμερι απέκτησε το αρχείο μισού εκατομμυρίου αρνητικών πριν από δέκα χρόνια από τον γιο του Μόργκαν. «Ο λόγος που η ποιότητα είναι τόσο καλή,» λέει ο Μοντγκόμερι για τις εκτυπώσεις «είναι ότι τα αρνητικά ήταν από κάμερα 4Χ5. Είχε μία φωτογραφική μηχανή Speed Graphic , την οποία χρησιμοποίησαν οι ρεπόρτερ των εφημερίδων».


Ο Μόργκαν, ο οποίος ήταν επίσης ο επίσημος φωτογράφος της New York Racing Association, του Ιππικού Συλλόγου, παρακολουθούσε τις κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις όλες τις εποχές από το Παλμ Μπιτς μέχρι τα Χάμπτονς.

Μια φωτογραφία της πολύ σοβαρής και αποφασιστικής Ζακλίν Λι Μπουβιέ που οδηγεί το πόνυ της, Buddy στον Ιππικό Όμιλο του Σάουθαμπτον για την ετήσια επίδειξη αλόγων το 1934, είναι η πρώτη σκηνή που απαθανατίστηκε από τον Μόργκαν. Φωτογράφισε τη μικρή νεαρή που συνόδευε τη μητέρα και την αδερφή της στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Πώς θα μπορούσε ποτέ να γνωρίζει ότι βρισκόταν στη διαδικασία δημιουργίας ιστορικών φωτογραφιών αυτού του μικρού κοριτσιού που θα μεγάλωνε για να γίνει η πρώτη κυρία των ΗΠΑ και η γυναίκα που ακόμη και σήμερα οι φωτογραφίες της προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad