TEREZA: Η φωνή που μάς ταξιδεύει στο φεγγάρι.... - Gr Xpress

Top News

TEREZA: Η φωνή που μάς ταξιδεύει στο φεγγάρι....

 

Η φωνή που μάς ταξιδεύει στο φεγγάρι....

TEREZA το 1992 κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να χορεύει rock ‘n’ roll «Το κυπελλάκι»! Η χαρούμενη ερμηνεία της, η ξεσηκωτική μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και οι ευφάνταστοι στίχοι του Κυριάκου Ντούμου εκτόξευσαν το όνομά της στα… ουράνια. Στην πραγματικότητα δεν είχε στόχο ν’ ανέβει στις πίστες. Δυναμική παρουσία, με όραμα. Το μυαλό της έτρεχε πέρα από τον Ατλαντικό, σε μυστικές γειτονιές της Νέας Υόρκης και της Νέας Ορλεάνης, που ξεκίνησε το τραγούδι, στην πόλη της τζαζ, εκεί όπου ηχούσε η τρομπέτα του Λούις Αρμστρονγκ. Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Καταξιώθηκε στο ελληνικό αλλά και το διεθνές πεντάγραμμο μοιράζοντας τη ζωή της μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής.

Η Τερέζα Παναγιωτοπούλου, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, δεν αφέθηκε ποτέ στην ευκαιριακή επιτυχία και «ψάχτηκε» περισσότερο. Δούλεψε σκληρά και στις δισκογραφικές δουλειές της έβγαζε το αληθινό προφίλ της με μελωδικά τραγούδια, απαλούς στίχους και soul ήχους, παίζοντας με τους ρυθμούς της Bossa Nova, του Mambo και του ChaCha.

Η ερμηνεία της στο αισθαντικό κομμάτι  «Fly me to the moon» εκτίναξε την καριέρα της σε όλο τον κόσμο. Η κόρη του αξέχαστου Αμερικανού καλλιτέχνη Φρανκ Σινάτρα,  Νάνσι Σινάτρα εντυπωσιάστηκε, και έτσι ο εκδότης του Burt Howard της έδωσε με μεγάλη ευκολία την άδεια να το αποδώσει όπως ένιωθε, For Life, επίσημα, και η TEREZA το απογείωσε. Η επανεκτέλεση έγινε διεθνής επιτυχία και η φωνή της «έντυσε» αργότερα και την παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια γνωστής εταιρίας ουίσκι. 

Είχε τύχη και αναγνώριση που δεν είχε καμία άλλη Ελληνίδα! Ωστόσο η τεράστια επιτυχία δεν την άλλαξε.

Οι αδυναμίες της

Πνεύμα ελεύθερο, αφού ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή της ότι της αρέσει να ζωγραφίζει από καπέλα, ρούχα, μέχρι υφάσματα, να σχεδιάζει τα ρούχα με αμπιγέ λεπτομέρειες, και να παρακολουθεί τα Fashion Weeks σε Νέα Υόρκη  Παρίσι και Μιλάνο. Οταν βγαίνει για διασκέδαση, θέλει ένα top εστιατόριο, και έχει αδυναμία σε κινεζικά και ιταλικά restaurants, σε Live μουσικές βραδιές, λατρεύει τα ζώα της, τα ταξίδια, το διάβασμα, psychology seminars by Dr. Fran Clifton, poetry by Rumi, κι έχει γούρι ένα καφέ αρκουδάκι που κουβαλάει παντού και πάντα!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, αλλά αγάπησε την Ελλάδα από τις καλοκαιρινές διακοπές με τη μητέρα της, τη σημαντική στιχουργό και συνθέτρια και σπουδαία λαϊκή φωνή Καίτη Μπόνη. Η ζωή τους ένα ταξίδι, από μολις 4 ετών ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα. Σε ηλικία επτά ετών η μικρή TEREZA πρωταγωνιστούσε σε σχολικά μιούζικαλ, όπου έκανε και παραγωγές, λίγο αργότερα έφτιαξε το πρώτο συγκρότημά της και μεγαλώνοντας έκανε σπουδές μουσικής, φωνητικής, τραγουδιού και σκηνικής παρουσίας. Η καριέρα της ξεκίνησε με το συγκρότημα Yesterdays δίνοντας συναυλίες και στη γενέτειρά της, όπου την ανακάλυψε ο παραγωγός Μάκης Μάτσας. «Το έναυσμα στη δισκογραφία δόθηκε ένα καλοκαίρι που είχα έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, και με ανακάλυψε ο Μακης Ματσας MinOs-Emi! Οταν τηλεφώνησα στους δικούς μου και τους είπα ότι θα μείνω στην Ελλάδα για να κάνω δίσκο, δεν με πίστευαν» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της.

(Η ζωή της ανάμεσα σε Αμερική και Ελλάδα είναι για πολλά χρόνια)

Το 1992 η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε το πρώτο ελληνόφωνο τραγούδι της «Σε πληροφορώ», σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της μητέρας της. Ακολούθησε ο προσωπικός δίσκος της, με τίτλο «Οπωσδήποτε» Λάκης Παπαδόπουλος και Καίτη Μπονη , όπου ξεχωρίζουν 4 τραγούδια το «Κυπελλάκι» το «Club φεγγάρι», το πρώτο τραγούδι που υπέγραψε ως στιχουργός η Sunny Μπαλτζή. Το «Ζέστανε με» και τό ιδιετερό ντουέτο με Γιώργο Μαργαρίτη «Οπωσδήποτε». Το υπέροχο δεύτερο album ακολουθεί με ερωτικά “Στα κρυφα” μία ερωτική μπαλάντα, που έπαιξε στο ραδιόφωνο με τεράστιο AirPlay.  Συνέχισε δισκογραφικά με μεγάλη αλλαγή, με τήν εταιρία Planetworks, πού τής πρότεινε ο γνωστός παραγωγός Easy Coutiel να κάνει Dance τραγούδι με 2 famous Ιταλούς Djs Bianca / Nero και κάνουν το πρώτο ελληνικό Dance EP “Άκουσε με” και έτσι ανοίγουν η πόρτες στό εξωτερικό, υπογράφει με την Sony, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για 8 χρόνια με πάνω από 30 διασκευές, συναυλίες στα μεγαλύτερα venues worldwide με σπουδαίους DJs, και υπογράφει τα τραγούδια και το διπλό CD TEREZA  “Fly Me To The Moon “ σε 40 χώρες, μια σειρά από CD με Remixes και μέσα στα 100 best του κόσμου.

Οι μεγαλες συνεργασίες / περιοδιες 

Εν συνεχεία η TEREZA έκανε κι άλλες επιτυχημένες δισκογραφικές δουλειές, ενώ συνεργάστηκε με κορυφαίες μορφές του ελληνικού πενταγράμμου, όπως:  

οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίκης Πλέσσας Γιώργος Κατσαρός, Γιάννης Σπάνος, Λιτσα Διαμάντη, Πασιαλής Τερζής, Τόλης Βοσκόπουλος, Βίκυ Μοσχολιού, Χριστιάννα, Μιχάλης Ρακιντζής, Πασχαλς, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Δάκης, Μαντώ, Χρήστος Νικολόπουλος και Γλυκερία. Κάποια στιγμή ίδρυσε το συγκρότημα DeJaVu και όργωσε τον κόσμο, κάνοντας συναυλίες σε Ευρώπη, Μεξικό, Καναδά και Αμερική και στα μεγαλύτερα καζίνα του Λας Βέγκας & AtlantiC City: (Caesers, Taj Mahal, Tropicana). Κορυφαία στιγμή στην καριέρα της θεωρείται η εμφάνισή της με τον Ντέμη Ρούσσο σε συναυλία στην Πολωνία. Μοναδική στιγμή οταν σε συνάντηση με την υπέροχη Νανά Μουσούρη μιλούσαν για μουσική, και επέμενε να της λέει, TEREZA να τραγουδάς ξένα. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος Live την παρουσιάζει, μια από της πιο αισθαντικές φωνες. 

Μεγάλη στιγμή και η επιστροφή... Ελλάδα επιστρέφει, 

αμέσως συνεργάζεται Live και δισκογραφικά, με τον μεγάλο συνθέτη/μαέστρο Γιώργο Κατςάρο, μας χαρίζουν τα τραγούδια

“Σε αυτό το δρομο” και το “θα Υπαρχω” διασκευές από την Splendid Label Αυτό το διάστημα είναι στούντιο με νέα τραγουδια... 

για ένα ολοκληρωμένο LP έκπληξη!

TEREZA Persona στο ραδιόφωνο & TV

Ο μουσικολόγος Ζακ Μεναχέμ ήταν εκείνος που ανακάλυψε ακόμα ένα ταλέντο της Τερέζας Παναγιωτοπούλου, αυτό της ραδιοφωνικής παραγωγού. Οι εκπομπές της στον Αθήνα 9.84 «Club Φεγγάρι με την Τereza», με μεικτό ρεπερτόριο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Στον Αντέννα Radio 97.2 με Χρήστο Λεντζα ξεκινούν το πρώτο talk show «Σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε» και night show «Η νύχτα θέλει ΤEREZA» με τεράστια ακροαματικότητα, άφησαν εποχή! Τώρα με tributes «The TEREZA Show» σε Ελλάδα και Αμερική. Αλλά και 

στον Cosmos Fm 91.5 The Hellenic Radio Of NY. Οι επιτυχίες της συνεχίστηκαν στό ξενόγλωσσο τραγούδι, με το  “Love Me More” το “No Ordinary Love” το υπέροχο “Buzy Woman” αλλά ειδικα το 

“Fly Me To The Moon” γίνεται τεράστιο hit και είναι στη λίστα των top 10 όλων των djs του πλανήτη, Classic hit και στο ραδιόφωνο 

με την αισθαντική contralto φωνή της TEREZA.

Tv Shows : 

ΕΡΤ «Ευτυχισμένες Μέρες» 

Alpha Tv «DreamShow»

CoOrdination Art Direction «Σπίτι με το Mega»

TEREZA  The Coach

Coaching με την μέθοδο : φωνητικής / τραγουδιού / ρεπερτορίου 

/ live performance / Image Performance On Stage 

Personality Plus/Voice & Image Performance Lessons

από το 2005 Antenna Lab, Fame Sttdio, Dream Show,

Οδειο τέχνης Γιώργου Φακανα μέχρι σήμερα.

TEREZA LIVE  : RIVIERA COAST 

Κάθε Σάββατο  210/ 8992453

TEREZA SONGS : SPOTIFY * ITUNES * DEEZER * GOOGLE PLUS

TEREZA * OFFICIAL YOUTUBE 

TEREZARTIST * INSTAGRAM

#Tereza #career #highlights #singer #producer #persona 

Tereza Panagiotopoulos B Tereza Panagiotopoulos TEREZA

TEREZA Fans - FLY ME TO THE MOON !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad