Από έναν... μαντρότοιχο στη Χαλκιδική ξεκίνησε η «μάχη» με τα αυθαίρετα - Gr Xpress

Top News

Από έναν... μαντρότοιχο στη Χαλκιδική ξεκίνησε η «μάχη» με τα αυθαίρετα

Πρέπει να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία, φωτογραφίες:(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ)
H πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετου, στο πλαίσιο του νέου αφηγήματος της κυβέρνησης με φόντο την τραγωδία στο Μάτι, έγινε στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.
Εκεί γκρεμίστηκε ένας μαντρότοιχος που έκλεινε την πρόσβαση προς τη θάλασσα στην περιοχή «Γκατζουρέικα», μεταξύ του Πολύχρονου και Χανιώτη.
Οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Παναγιώτης Σκουρλέτης και Σωκράτης Φάμελλος, σε κοινή συνέντευξη τύπου, υποσχέθηκαν χθες, εκ των υστέρων και fast track κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά τις επόμενες εβδομάδες, θα γίνει αναδάσωση στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ σε όσους γνωστοποιηθεί κατεδάφιση, θα έχουν μόλις 15 μέρες διορία για να προσφύγουν στο ΣτΕ.
Συνολικά θα κατεδαφιστούν 2.500 αυθαίρετα σε δασικές περιοχές και 700 σε αιγιαλό, για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις.
Πάντως, στη Χαλκιδική, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, οι οικεία Δημοτική Αρχή και οι λοιπές τοπικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και έπειτα από μία σειρά διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, τα μηχανήματα προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία κατεδαφίζοντας την περίφραξη και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά, όπως αναφέρει το halkidikifocus.gr.
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και περίπου πέντε χρόνια για την έλλειψη πρόσβασης προς τη θάλασσα.
«Ανοίγει μία δίοδος προς την ακτή, καθώς για ένα τμήμα των 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός, τονίζοντας ότι στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad