Δημιουργός έκανε αγωγή στην Sunny Μπαλτζή για κλοπή στίχων για τραγούδι της Ζουγανέλη - Gr Xpress

Top News

Δημιουργός έκανε αγωγή στην Sunny Μπαλτζή για κλοπή στίχων για τραγούδι της Ζουγανέλη

Sunny Μπαλτζή (Φωτογραφία: NDPphoto)
Το τραγούδι «Βροχή» που ερμηνεύει η Ελεονώρα Ζουγανέλη, φέρνει στα δικαστήρια τη Sunny Μπαλτζή αλλά και τη δισκογραφική εταιρεία Minos-EMI.
Ο στιχουργός Παναγιώτης Στράκαρης κατέθεσε αγωγή εις βάρος της γνωστής μουσικοσυνθέτριας Sunny Μπαλτζή και της δισκογραφικής, με κατηγορίες για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
Στην αγωγή του ο κ. Στράκαρης υποστηρίζει πως το 2009 είχε στείλει μέσω μηνυμάτων στο Myspace στιχουργήματά του στην κα Μπαλτζή, θέλοντας να ακούσει τη γνώμη της για το έργο του. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το «Ενας τρελός στη βροχή».
Οι στίχοι του εν λόγω δημιουργήματος, κυκλοφόρησαν υπό τίτλο «Βροχή» στον δίσκο της Ελεονώρας Ζουγανέλη. Οπως υποστηρίζει ο κ. Στράκαρης, η «Βροχή» που υπογράφεται από τον Σταύρο Σιόλα στη μουσική και την Sunny Μπαλτζή στους στίχους, αποτελεί «αντιγραφή των στίχων/έργου με τίτλο “Ενας τρελός στη Βροχή” με ασήμαντες επεμβάσεις».
Στην αγωγή περιλαμβάνεται, μάλιστα, σχετικός πίνακας με τους στίχους του και τους στίχους του τραγουδιού «Βροχή», με τον ενάγοντα να θέλει να καταδείξει την αντιγραφή του έργου του.
Ο Παναγιώτης Στράκαρης ζητά να μην υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση των στίχων του, η Minos EMI να μην αποδίδει τα συμφωνηθέντα χρήματα από την εκμετάλλευσή τους στην Sunny Μπαλτζή και οι εναγόμενοι να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα και την δικηγόρο του.
«Εγινε μια δημοσιοποίηση, δεν είναι απαραίτητο να πάρει μεγαλύτερη έκταση. Εφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει», σχολίασε λιτά ο κ. Στράκαρης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad