Αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων στον Ed Sheeran για αντιγραφή τραγουδιού του Marvin Gaye - Gr Xpress

Top News

Αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων στον Ed Sheeran για αντιγραφή τραγουδιού του Marvin Gaye

Αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων στον Ed Sheeran για αντιγραφή τραγουδιού του Marvin Gaye
Αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων αντιμετωπίζει ο δημοφιλής τραγουδιστής Ed Sheeran, που κατηγορείται ότι «έκλεψε» πολλά μουσικά στοιχεία μιας μεγάλης επιτυχίας του Marvin Gaye για δικό του κομμάτι.
Όπως μεταδίδει το TMZ, ο Βρετανός συνθέτης και τραγουδιστής φέρεται να έχει αντιγράψει σε μεγάλο βαθμό το χιτ «Let's Get it On» του 1973 για το δικό του «Thinking Out Loud». 

Στην αγωγή που υποβλήθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, επισημαίνεται ότι ο Sheeran έχει κλέψει «τη μελωδία, τον ρυθμό, τις αρμονικές, τα ντραμς, το μπάσο, τα φωνητικά, το τέμπο, τον συγχρονισμό και τις λούπες» για το single του που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «X».
Απαντώντας παλιότερα σε αυτές τις κατηγορίες ο Ed Sheeran είχε υποστηρίξει πως τα ακόρντα και των δύο κομματιών είναι «ιδιαιτέρως διαδεδομένα» και αποτελούν κοινό τόπο σε πολλές επιτυχίες.
To «Thinking Out Loud» ανέβηκε στο Νο1 στα βρετανικά charts ενώ φιγουράρισε στη δεύτερη θέση των US Billboard Hot 100, πουλώντας περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα.
Η αγωγή υποβλήθηκε από την εταιρεία Structured Asset Sales, στην οποία ανήκει μέρος των πνευματικών δικαιωμάτων για την επιτυχία του Marvin Gaye.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad