Πώς μπορεί να μοιάζει ένα φόρεμα που έχει φτιαχτεί από 20.000 ψαροκόκαλα; - Gr Xpress

Top News

Πώς μπορεί να μοιάζει ένα φόρεμα που έχει φτιαχτεί από 20.000 ψαροκόκαλα;

Πώς μπορεί να μοιάζει ένα φόρεμα που έχει φτιαχτεί από 20.000 ψαροκόκαλα;
«Γιατί να φτιάξει κάποιος ένα φόρεμα από κόκαλα ψαριού;», εύλογα θα αναρωτηθείτε. 
Και δίκιο θα έχετε. Προσωπικά, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι «ψαροκόκαλα» είναι γάτες γύρω από ανοιχτές σακούλες σκουπιδιών να ξερογλείφονται και πιθανώς και η αίσθηση κάποιας άσχημης μυρωδιάς. Με άλλα λόγια, όχι ωραίες, καλαίσθητες εικόνες.
Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα έρθει μια μέρα που θα έγραφα ένα κείμενο το οποίο θα είχε στην ίδια πρόταση τις λέξεις «φόρεμα» και «ψαροκόκαλα». Κι όμως, χάρη στη Cynthia Gibson από την Αλάσκα, να που συνέβη.
Η καλλιτέχνιδα αποφάσισε να φτιάξει ένα φόρεμα από 20.000 ψαροκόκαλα και συγκεκριμένα κόκαλα σολομού (όχι ο,τι κι ο,τι) και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο όμορφο απ' όσο μπορούσαμε να φανταστούμε.
Εντυπωσιακό, ε; 
Απαντώντας στο ερώτημα της πρώτης παραγράφου όμως, να σας πω ότι όσο περίεργη μπορεί να φαίνεται σε εμάς η χρήση ψαροκόκαλων στη μόδα, τόσο αυτονόητη είναι για τη Cynthia. Όπως δήλωσε, «Πάντα αναρωτιομουν γιατί κανείς δεν είχε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα τους σπόνδυλους του σολομού αφού είναι πολύ εύχρηστοι. Η τρύπα που έχει στη μέση ο κεντρικός σπόνδυλος του ψαριού είναι ιδανική για να τη μετατρέψεις σε χάντρα». 
Η Cynthia ασχολείται με τη δημιουργία του συγκεκριμένου φορέματος τα 4 τελευταία χρόνια μέχρι που τελικά, το Φεβρουάριο του 2017, το παρουσίασε,στην πασαρέλα του Sitka's Wearable Arts Fashion Show. Στόχος της, όπως έχει δηλώσει, ήταν να εικονοποιήσει το αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει όταν η τέχνη συγκεράζεται με τη μόδα. Το αποτέλεσμα είναι ένα φόρεμα σε midi μήκος το οποίο σύμφωνα με τη δημιουργό, παραπέμπει στο στιλ της ταινίας The great Gatsby.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι τεχνικές που χρησιμοποίησε για να το φτιάξει. Για παράδειγμα, για να καθαρίσει τα ευαίσθητα κόκαλα, τα άφησε σε ένα μπολ με νερό και μικρά θαλάσσια πλάσματα τα οποία τα καθάρισαν από τυχόν υπολείμματα ψαριού.
Ίσως να κάνει αυτόν που το φοράει να μοιάζει με τεράστιο απόκοσμο πλάσμα του βυθού, αλλά το σίγουρο είναι πως η προσπάθεια της δημιουργού αξίζει χειροκρότημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad