Τι ποσοστό των εφήβων κάνει σεξ σήμερα - Gr Xpress

Top News

Gr X Radio Live

Όσα θέλετε να μάθετε για την Ελληνική και ξένη showbiz είναι εδώ.ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ τώρα στο Gr Xpress Radio

Τι ποσοστό των εφήβων κάνει σεξ σήμερα

Τι ποσοστό των εφήβων κάνει σεξ σήμερα

Πολλοί από εμάς θεωρούν ότι οι έφηβοι σήμερα είναι πιο απελευθερωμένοι σεξουαλικά σε σύγκριση με τους γονείς ή τους παππούδες τους, όμως τα στατιστικά φαίνεται να το διαψεύδουν!
Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι σεξουαλικά ενεργοί έφηβοι είναι στην εποχή μας λιγότεροι απ’ ό,τι τη δεκαετία του ’80.

Τα στοιχεία, τα οποία συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς εφήβους (ποσοστό 55%) έχουν κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά μέχρι να κλείσουν τα 18, όμως οι δείκτες εγκυμοσύνης και γεννήσεων στην εφηβεία συνεχίζουν να παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις χάρη στην ευρεία χρήση αντισύλληψης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μεταξύ 2011-2015 για περισσότερους από 4.000 εφήβους στις ΗΠΑ, ποσοστό 42% των κοριτσιών ηλικίας 15-19 ετών (που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ) δήλωσαν ότι έχουν κάνει σεξ, ενώ το ποσοστό το 1988 ήταν 51%. Μείωση παρατηρήθηκε και μεταξύ των αγοριών ίδιας ηλικίας, με τα ποσοστά να είναι 44% και 60% αντίστοιχα. Ο δείκτης γεννήσεων από έφηβες ήταν 22 ανά 1.000 το 2015, ενώ 62 ανά 1.000 το 1991, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα του CDC είναι ότι οι περισσότεροι από τους εφήβους δήλωσαν πως η πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία ήταν με ένα άτομο με το οποίο διατηρούσαν σχέση. Τα ποσοστά για τα δύο φύλα ήταν 74% για τα κορίτσια και 51% για τα αγόρια. Ελάχιστοι ήταν οι έφηβοι (2% κορίτσια και 7% αγόρια) που δήλωσαν ότι έκαναν σεξ για πρώτη φορά με άτομο που είχαν μόλις γνωρίσει.

Για τους εφήβους με «καθαρό σεξουαλικό μητρώο», οι συνηθέστεροι λόγοι που αναφέρθηκαν για να αιτιολογήσουν την αποχή τους ήταν θρησκευτικής ή ηθικής φύσης. Κάποιοι από τους εφήβους δήλωσαν επίσης ότι δεν έχουν κάνει ακόμη σεξ επειδή δεν έχουν γνωρίσει το κατάλληλο άτομο ή επειδή θέλουν να αποφύγουν μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη (δική τους ή της συντρόφου για τα κορίτσια και τα αγόρια αντίστοιχα).

Τέλος, αναφορικά με τη χρήση αντισύλληψης, το συντριπτικό 80% των εφήβων ανέφερε πως χρησιμοποίησε το προφυλακτικό, τη διακοπτόμενη συνουσία («μέθοδος της έγκαιρης απόσυρσης») ή το αντισυλληπτικό χάπι κατά την πρώτη σεξουαλική εμπειρία.


Πηγή: onmed.gr

Post Top Ad