Οι καθημερινοί παράγοντες που καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή - Gr Xpress

Top News

Οι καθημερινοί παράγοντες που καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή



Οι καθημερινοί παράγοντες που καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή
Το ζήτημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο εάν αναλογιστεί κανείς ότι δεκάδες παράγοντες μπορεί εν αγνοία μας να επηρεάσουν αυτήν την ισορροπία. 

Παρακάτω θα δείτε μερικές παραμέτρους που αποδεδειγμένα επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική ζωή και τις σεξουαλικές επιδόσεις. 
 

Ρινική συμφόρηση 


Μέσω της όσφρησης η μύτη μας αναγνωρίζει τις φερομόνες –χημικές ουσίες που μεταφέρουν μυρωδιές. Μελέτη που εκπονήθηκε από Σουηδούς ερευνητές το 2012 έδειξε ότι η αδύναμη όσφρηση στους άνδρες συσχετίζεται με μικρότερο αριθμό ερωτικών συντρόφων κατά τη διάρκεια της ζωής, ενώ στις γυναίκες συσχετίζεται με το αίσθημα ανασφάλειας στη σχέση. Όπως εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Δρ Ιλόνα Κρόι, «ποικίλα κοινωνικά σήματα μεταφέρονται μέσω του οσφρητικού συστήματος (της μύτης και των νεύρων της ρινικής κοιλότητας) και η αδυναμία της όσφρησης συνεπάγεται πιθανώς ότι το άτομο δεν λαμβάνει τα σήματα αυτά». Ακόμη και ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λίμπιντο τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας, συμπληρώνει ο Δρ Ντέιβιντ Έντουαρντς, ειδικός σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Για παράδειγμα, μια ιογενής λοίμωξη μπορεί προσωρινά να οδηγήσει σε μείωση στα επίπεδα της τεστοστερόνης, σημειώνει ο Έντουαρντς. 

Δίαιτα 

Η στέρηση τροφής έχει συχνά αναπάντεχες «παρενέργειες». Η απότομη μείωση του βάρους καταπονεί τον οργανισμό και μπορεί να πυροδοτήσει την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται προλακτίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την ερωτική διάθεση. Η απώλεια ποσοστού άνω του 10% του συνολικού σωματικού βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα θέτει το σώμα σε κατάσταση «αυτοσυντήρησης», οπότε μοιραία το σεξουαλικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο. 

Ψηλά τακούνια 

Μπορεί να τονώνουν την αυτοπεποίθηση των γυναικών, όμως τα ψηλά τακούνια ταλαιπωρούν όχι μόνο τα πόδια αλλά ολόκληρο το σώμα. Όπως εξηγεί ο γυναικολόγος Δρ Ίντεν Φρόμμπεργκ, τα ψηλά τακούνια αναγκάζουν το σώμα να κλίνει προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα οι μύες του πυελικού εδάφους (λεκάνη) να συσπώνται σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν το σώμα στη σωστή όρθια στάση. Η χρόνια καταπόνηση αυτού του είδους μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα μεταφοράς νευρικών σημάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, άρα και την ευκολία σεξουαλικής διέγερσης και επίτευξης οργασμού. 

Δουλειά γραφείου 
Η κακή στάση σώματος που υιοθετούν οι περισσότεροι εργαζόμενοι όταν κάθονται μπροστά από το γραφείο τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το νευρικό σύστημα, κυρίως στις γυναίκες. Οι ώμοι που γέρνουν προς τα εμπρός και η πίεση που ασκείται στην περιοχή της λεκάνης οδηγούν σε καταπόνηση των μυών που διαπερνούν το σώμα, από το ύψος της μέσης έως την περιοχή των γεννητικών οργάνων, επηρεάζοντας σε δεύτερο επίπεδο τη διαδικασία μεταφοράς νευρικών σημάτων προς το αναπαραγωγικό σύστημα. 

«Σωσίβιο» 

Δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε εάν έχετε μερικά παραπανίσια κιλά, ωστόσο καλό είναι να πάρετε τα μέτρα σας εάν το περιττό λίπος συσσωρεύεται γύρω από την κοιλιά. Το συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή αυτή συνδέεται με τη μειωμένη απελευθέρωση μιας πρωτεΐνης (σφαιρίνη) που παράγεται στο συκώτι. Η σφαιρίνη προσκολλάται στην τεστοστερόνη και τη βοηθά να μεταφερθεί σε ολόκληρο το σώμα. Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα σφαιρίνης έχουν συχνά χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. 

Κρύα πόδια 

Οι γυναικείες πατούσες πρέπει να είναι αρκετά ζεστές για να επιτευχθεί ο οργασμός, σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε το 2005 από Ολλανδούς ερευνητές. Τα στοιχεία της μελέτης αποκάλυψαν ότι το 80% των γυναικών που συμμετείχαν κατάφεραν να φτάσουν σε οργασμό όταν... φορούσαν κάλτσες! Το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών που πέτυχαν την κορύφωση με γυμνά πόδια ήταν μόλις 50%. Το πέλμα παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος και εξασφαλίζει τη χαλάρωση που απαιτείται για την οργασμική απελευθέρωση της γυναίκας, σημειώνουν οι ερευνητές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad