Πόσο σχετίζεται η εμφάνιση με την έλξη; - Gr Xpress

Top News

Πόσο σχετίζεται η εμφάνιση με την έλξη;



Πόσο σχετίζεται η εμφάνιση με την έλξη;

Η πλειοψηφία των επιλογών που κάνουμε στη ζωή μας, από το με ποιον θα βγούμε ραντεβού, μέχρι το ποιον θα παντρευτούμε, πόσους φίλους έχουμε και πόση ευτυχία απολαμβάνουμε στη ζωή μας, βασίζονται σε αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, όμως «αλλάζουν» όλη μας τη ζωή, γράφει ο Dr. Steven Dayan στο FoxNews.
Φυσικά, μεγάλο μέρος αυτής της διαδικασίας συμβαίνει στα βαθύτερα και πιο «σκοτεινά», πρωτόγονα τμήματα του ασυνείδητου.
Η ομορφιά, ίσως η πιο «πρωτόγονη» από όλες τις ενέργειες που τροφοδοτούν την εξέλιξη, είναι σχετική και συνεπής σε όλη τη Φύση. Είναι μια παγκόσμια, καθολική μορφή επικοινωνίας, που «φωνάζει»: «Είμαι υγιής, είμαι καλά και έχω καλά γονίδια».
Κι αυτό ισχύει τόσο για ένα λουλούδι, όσο και για τα φτερά ενός κόκορα ή τα όμορφα μάτια μιας γυναίκας. Το κυρίαρχο στοιχείο είναι δύο «ιδανικά ταίρια» να βρουν το ένα το άλλο και να αναπαραχθούν, εξασφαλίζοντας γενετικά πιο «ισχυρούς» απογόνους.
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JournalofNeuropsychologia, η πρωτόγονη αυτή μορφή ανταλλαγής μηνυμάτων/επικοινωνίας εδρεύει στο υποσυνείδητο. Όταν ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να κρίνουν την ηλικία ορισμένων όμορφων γυναικών, τα κέντρα ικανοποίησης του εγκεφάλου τους ερεθίστηκαν. Δε συνέβη όμως το ίδιο όταν όμως τους ζήτησαν να κρίνουν την ομορφιά τους.
Με άλλα λόγια, αν χρειάζεται να σκεφτεί κανείς συνειδητά ή να κρίνει αν θεωρεί ή όχι κάποιον όμορφο, τότε μάλλον δεν απολαμβάνει την ίδια ευχαρίστηση, όσο όταν αξιολογεί την ομορφιά υποσυνείδητα. Πολλοί μπορεί να χαρακτηρίσουν αυτά τα ένστικτα ως «ρηχά», ωστόσο κάτι τέτοιο συμβαίνει, προσθέτει ο Dr. Dayan. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν αναγνωρίζουμε τα υποσυνείδητα σημάδια που –τόσο εμείς, όσο και οι άλλοι- εκπέμπουμε.
Έρευνες που έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά, όπως το PsychologicalScience, το ProceedingsofBiologyScience και το ArchivesofSexualBehaviors έχουν επιβεβαιώσει ότι η τόνωση ορισμένων φυσικών χαρακτηριστικών στις γυναίκες –όπως η συμμετρία του προσώπου, η νεανικότητα, η ιδανική αναλογία μέσης-ισχίων, τα μακριά μαλλιά και η μυρωδιά- είναι πρωταρχικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας θετικής, πρώτης εντύπωσης. Σε ό,τι αφορά του άντρες, ως σημάδια «ανδρισμού» θεωρούνται το φαρδύ στήθος, το προεξέχον τμήμα της γνάθου και το ισχυρό προφίλ.
Όμως η ομορφιά δεν είναι αυτό που μας προσελκύει. Υπάρχει κάτι πολύ πιο «ζωντανό», ουσιώδες και αποτελεσματικό που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, είτε αφορά ερωτικές, κοινωνικές ή επαγγελματικές ανάγκες. Η ομορφιά και η έλξη είναι πολύ διαφορετικές οντότητες.
Ενώ η ομορφιά είναι «ωμή», η πρωτόγονη έλξη είναι δυναμική και εξελιγμένη. Η ομορφιά δεν είναι το μοναδικό «πακέτο», που κάνει έναν άνθρωπο ελκυστικό.
Από τα μαλλιά, μέχρι τη μυρωδιά, τη στάση του σώματος, τις εκφράσεις, τη φωνή και πολλά ακόμη, η ελκυστικότητα είναι ένα σύνθετο κομμάτι, που ξεπερνά την «επιφάνεια».
Ο πιο σέξι και ελκυστικός άνθρωπος σε ένα δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητα αυτός που είναι ο πιο συμμετρικός και φυσικά/γενετικά τέλειος, αλλά αυτός που «εκπέμπει» αυτοπεποίθηση και ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad