Η κατρακύλα του Τζέιμι Ολιβερ -Δεν ανήκει πλέον στους πλούσιους, χρωστά 70 εκατ. - Gr Xpress

Top News

Η κατρακύλα του Τζέιμι Ολιβερ -Δεν ανήκει πλέον στους πλούσιους, χρωστά 70 εκατ.

Η κατρακύλα του Τζέιμι Ολιβερ -Δεν ανήκει πλέον στους πλούσιους, χρωστά 70 εκατ.
Φαίνεται πως η κατρακύλα του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι μεγάλη, με την αλυσίδα εστιατορίων του να παλεύει να παραμείνει ζωντανή και τον ίδιο να πέφτει θέσεις στη λίστα των πλουσιότερων των Sunday Times.
Είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός σεφ από το Έσεξ λείπει από τον κατάλογο των πλουσιότερων της Αγγλίας, από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2010.
Η αυτοκρατορία των ιταλικών του εστιατορίων έχει πλέον χρέη που φτάνουν τα 71,5 εκατομμύρια λίρες ενώ οφείλει στο προσωπικό του 2,2 εκατομμύρια λίρες.
Τον Ιανουάριο ο Όλιβερ ανακοίνωσε πως κλείνει τα 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόριά του, με το περιοδικό του «Jamie» να έχει ήδη κλείσει από το περασμένο έτος.
Το κλείσιμο των εστιατορίων του θέτει σε κίνδυνο περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας, με τους πιστωτές να προχωρούν σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει στην αλυσίδα των εστιατορίων να εξασφαλίσουν μειώσεις ενοικίων στα εναπομείναντα ακίνητα και το κλείσιμο όσων είναι πλέον μη κερδοφόρα.
Το περασμένο έτος, όταν ο διάσημος σεφ αναγκάστηκε να κλείσει έξι από τα εστιατόριά του, έριξε το φταίξιμο σε ένα συνδυασμό των αυξανόμενων πιέσεων από το κόστος του Brexit και τη σκληρή διαπραγμάτευση.
Η αλυσίδα των καταστημάτων του επλήγη, επίσης, από την κατάρρευση της λίρας – η οποία αύξησε το κόστος αγοράς των πρώτων υλών από την Ιταλία – καθώς και το κόστος προσωπικού.
Τον περασμένο μήνα, ο σεφ δήλωσε πως θα μπορούσε «με μεγάλη του χαρά» να συνταξιοδοτηθεί μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad