4 διάσημες γυναίκες που βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν μιλούν δημόσια για την τραυματική εμπειρία τους - Gr Xpress

Top News

4 διάσημες γυναίκες που βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν μιλούν δημόσια για την τραυματική εμπειρία τους


Σε μια κοινωνία που μοιάζει να έχει σπάσει πολλά από τα ταμπού της, σε μια εποχή που καθένας μιλάει πιο ελεύθερα για τον έρωτα και τις σχέσεις, αλλά το θέμα της κακοποίησης εξακολουθεί να χάνεται στη σιωπή, μερικές από τις πιο διάσημες γυναίκες του Χόλιγουντ που τη βίωσαν, δεν φοβήθηκαν να ανοίξουν το στόμα τους και να μιλήσουν έστω και μετά από χρόνια δημόσια για τις τραυματικές τους εμπειρίες.
Γιατί, μπορεί εμείς να νομίζουμε ότι από τα παιδικά τους χρόνια έχουν μια ευτυχισμένη ζωή, αλλά, όταν η πόρτα κλείνει και τα λαμπερά φώτα σβήνουν, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την πικρή αλήθεια.
Lady Gaga
Τραγουδίστρια, στιχουργός και ακτιβίστρια. Η διάσημη σταρ έχει μιλήσει δημόσια μόλις το 2014 για το γεγονός, ότι στα 19 της έπεσε θύμα βιασμού. «Οταν έχεις περάσει ένα τραύμα σαν αυτό, δεν σημαίνει πως οι συνέπειες είναι άμεσες. Κάποιοι άνθρωποι το ξαναζούν μέσα στα χρόνια. Υποφέρουν όχι μόνο από συναισθηματικό και ψυχικό πόνο, αλλά και σωματικό, ως αποτέλεσμα του βιασμού ή του τραυματισμού», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι για επτά ολόκληρα χρόνια δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν και ότι δεν έβρισκε τον τρόπο να το δεχτεί, ούτε και τον τρόπο να μην κατηγορήσει τον εαυτό της για ότι συνέβη.
H Lady Gaga χρειάστηκε ψυχική και σωματική θεραπεία για να το ξεπεράσει, όμως πάσχει από Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD) μετά τον βιασμό που υπέστη. «Ηταν κάτι που πραγματικά άλλαξε τη ζωή μου. Άλλαξε αυτό που είμαι ολοκληρωτικά. Άλλαξε το σώμα μου, άλλαξε τις σκέψεις μου», έχει πει σε συνέντευξη της. Μάλιστα σταρ της ποπ έγραψε το κομμάτι «Til It Happens to You» για λογαριασμό του ντοκιμαντέρ σχετικά με τους βιασμούς «The Hunting Ground».
Μαντόνα

Το 2013 και σε κείμενο της στο περιοδικό Harper's Bazaar, η βασίλισσα της ποπ περιέγραψε μια σοκαριστική ιστορία που βίωσε τα πρώτα χρόνια της στη Νέα Υόρκη, όταν ήταν 19 ετών. «Η Νέα Υόρκη το 1979 δεν ήταν αυτό που νόμιζα ότι θα ήταν. Δεν με καλωσορίσανε με ανοιχτές αγκάλες. Τον πρώτο χρόνο, βρέθηκα αντιμέτωπη με απειλή όπλου . Με βίασαν στην οροφή ενός κτιρίου με ένα μαχαίρι στην πλάτη μου και μου έκλεψαν το διαμέρισμα τρεις φορές. Δεν ξέρω γιατί. Δεν είχα τίποτα αξίας αφότου πήραν το ραδιόφωνο μου την πρώτη φορά».
 Βαϊόλα Ντέιβις

Η πρώτη μαύρη ηθοποιός που απέκτησε τρία βραβεία: Emmy, Tony, και Oscar. Το 2015 η σταρ του «How to get away with murder» έδωσε μια πολύ σημαντική ομιλία σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις σε εκδήλωση του Rape Foundation και περιέγραψε πως εκείνη, μαζί με τη μητέρα και τις αδερφές της, αλλά και μια παιδική φίλη, ήταν θύματα τέτοιων επιθέσεων, γεγονός που δεν αλλάζει με το χρόνο ή με τη δόξα. «Οι μνήμες απαιτούν προσοχή, επειδή οι μνήμες έχουν δόντια», είπε σύμφωνα με το People. «Ο δράστης της σεξουαλικής επίθεσης μπορεί να προχωρήσει. Αυτός που βιάζει είναι ο βιαστής. Ο άνθρωπος που μένει πίσω πρέπει να το πληρώνει ξανά και ξανά και ξανά».Εϊμι Σούμερ

Το θέμα του βιασμού έθιξε η δημοφιλής κωμικός μιλώντας στο Marie Claire. Η ίδια αποκάλυψε, ότι η πρώτη φορά που έκανε σεξ ήταν στα 17 της χρόνια, με τον τότε φίλο της. Αυτή η πράξη όμως έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή της. Επρόκειτο για βιασμό. «Ήμασταν μαζί με τον φίλο μου και ξαφνικά ήταν μέσα μου. Ο ίδιος έλεγε συνέχεια: Συγγνώμη, δεν πιστεύω ότι το έκανα αυτό», είπε και αποκάλυψε ότι για χρόνια το είχε βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού της.
Ήταν σαν να μην είχε γίνει ποτέ, μέχρι που διάβασε το ημερολόγιό της, στο οποίο περιέγραφε την πρώτη της φορά σαν κάτι απαίσιο, και το επανέφερε στη μνήμη της. Η τραυματική αυτή εμπειρία της κωμικού δεν τέλειωσε όμως εκεί. Κάτι αντίστοιχο της συνέβη και αργότερα στη ζωή της, με κάποιον άλλο σύντροφό της, ο οποίος αγνόησε το «όχι» που του είπε.

- See more at: http://www.pronews.gr/lifestyle/celebrities/607540_4-diasimes-gynaikes-poy-viastikan-kai-kakopoiithikan-miloyn-dimosia-gia#sthash.hzkcFRS4.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad